Play
מסע בן 80 שנה

Epson הגיחה מהטבע המפואר שלחופי אגם סוּוָה.

החיבור שלנו למערכת אקולוגית זו מניע את העסק שלנו.
טכנולוגיות שמניעות פיתוח מוצרים חדשים וחדשניים חייבות לתרום לשגשוג הסביבה.
הטכנולוגיות הייחודיות, היעילות, הקומפקטיות והמדויקות של Epson מייצגות פילוסופיה זו. מדובר בדנ""א שלנו.
ההיסטוריה של היצירתיות והאתגרים שלנו שוכנת בהרכבת שעונים, שהובילה לפיתוח טכנולוגיות שהצמיחו מוצרים רבים שהיו הראשונים מסוגם בעולם.

החל במדפסות ומקרנים ועד רובוטים ומכשירים לבישים, הטכנולוגיות שלנו משפרות את החיים ברחבי העולם.
בשנת 2022, אנו ב-Epson חוגגים 80 להיווסדנו. אנו מבטיחים להמשיך לשרת את החברה ואת כדור הארץ שלנו, ובתוך כך ליצור עתיד בר-קיימא שתורם לחייהם של אנשים בכל מקום.

יסוּנוֺרי אוֺגאווה

נשיא Seiko Epson Corporation

הודעה

בשנת 2022, Seiko Epson Corporation חוגגת 80 להיווסדה. ברצוננו להביע הכרת תודה כנה ללקוחותינו ולבעלי העניין הרבים שלנו על תמיכתם.

Epson, הממוקמת בסמוך לחופי אגם סוּוָה, יצאה למסעה כיצרנית רכיבי שעונים. מייסד החברה התחייב כי לעולם לא יזהם את אגם סווה, ואנו ממשיכים לכבד את הבטחתו עד היום.

לאורך כל שנות קיומנו, אנו ב-Epson מימשנו תמיד את היצירתיות שלנו ואתגרנו את עצמנו לספק מוצרים ושירותים שעולים על הציפיות של לקוחותינו ברחבי העולם, זאת על-ידי שימוש בטכנולוגיות היעילות, הקומפקטיות והמדויקות שפיתחנו ושכללנו מאז הקמת החברה בשנת 1942.

במרץ 2021, עדכנו את החזון התאגידי שלנו, Epson 25, וכעת אנו פועלים תחת Epson 25 Renewed, המגדיר את היעד "השגת קיימות ותרומה לקהילות" בתור שאיפתנו לעתיד. בעבר, שאפנו להשתמש בטכנולוגיות החזקות שלנו כדי ליצור מוצרים חדשניים. במבט לעתיד, ננסה גם להשתמש בטכנולוגיות הללו כדי לפתור בעיות חברתיות, תוך התמקדות מיוחדת בהתגברות על אתגרים סביבתיים גלובליים.

אני מאמין כי מטרתנו כעסק היא לתרום לחברה ולאושרם של עובדינו. כמו כן, אני מאמין כי שני הדברים בלתי נפרדים זה מזה. הטיפול בעובדינו והתרומה לחברה יצמיחו אמון וגאווה פנימיים שיניעו אותנו לתרום לחברה אף יותר.

נמשיך לעבוד יחד עם בעלי העניין הרבים שלנו כדי לפתור בעיות חברתיות, להשיג יעדי קיימות ולשפר את איכות החיים ברחבי העולם.

פרק 1

סוּוָה, המקום בו הכול התחיל. שיעורים מהטבע.

לכל אדם יש את העיר שבה נולד, והיא ביתו.
גם לנו יש עיר כזו.
סווה, הנמצאת בליבה של יפן.
הסיפור שלנו התחיל במחסן מיסו ישן
בחזונו של היסאו יאמאזאקי ותשעת עובדיו.
כאן גדלנו, מוקפים באגם סווה
ורמות הרי היאצוגאטאקה.
המקום מעניק לנו השראה עד היום.

אגם סווה לימד אותנו הרבה.
דרך לחיות בהרמוניה עם הטבע,
שאותה העברנו לאורך הדורות.
התושבים חיו ושגשגו
בסביבה קשוחה זו
בעודם מתבוננים בסדקים של האוֺמיוואטרי שנוצרו בקרח
על פני השטח הקפואים של אגם סווה.
כאן, החורף הקר חודר לכל דבר,
קשיחות שאבותינו הבינו.
ואולם, במקום לעזוב, הם חיו ממה שהאדמה סיפקה,
והוקירו את כדור הארץ, את הטבע ואת סווה,
וחיו בהרמוניה עם האגם וההרים.

דרך חיים זו הייתה טבעית באותם ימים, ונותרה טבעית גם עבורנו.
זוהי רוח האומנות שלנו וההשראה לאיכות של מוצרינו.

מאמר

ההתחלה: חופי אגם סוּוָה, מחוז נאגָנוֺ.
מוצרים המיוצרים בהרמוניה עם הטבע

לפני שמונה עשורים, Epson יצאה למסעה ועסקה בהרכבת חלקי שעונים.

מחוז נאגנו ביפן מתגאה בצמחייה שופעת, בפסגות המלכותיות של האלפים היפניים ובמגוון של חיות בר. במקום זה, חברת Daiwa Kogyo – שבישרה על בואה של Epson – הושקה ב-18 במאי 1942, מחופי האגם הגדול ביותר בנאגנו, אגם סווה.

תושבי האזור, שהעריצו זה מכבר את סביבתו הטבעית של האגם, התגוררו בכפרים ועל הרים מלאי הכרת תודה על השפע שסיפקה האדמה. אגם סווה אוצר בתוכו את יופיו וקשיחותו של הטבע, כמו גם את קדושת הסביבה. סביבה שקיימה את תושבי סווה במשך שנים רבות. לפני למעלה מ-2,000 שנה, בתקופת ג'ומון, התושבים דגו במימי הסווה, חצבו את הקרח של האגם ושינעו אותו הלאה לאורכו של האגם. במשך שנים רבות, אגם סווה היה מקור חיוני במאמץ היומיומי להישרדות.

חורפים קרים וקשים עצרו את החקלאות, ולכן תושבי סווה הסתמכו על ציד ועל מזון שמקורו בהרים, ולמדו לחיות עם הטבע. זו מערכת יחסים קרובה שקיימת גם היום. תושבי סווה היו חלוצים שכיבדו את הסביבה.

כיום, Epson מעסיקה כ-77 אלף עובדים ברחבי העולם, והמכירות הגלובליות שלה עולות על טריליון ין. עם זאת, היא יצאה למסעה ממחסן מיסו ישן שעבר הסבה, ומהרכבת חלקי שעונים.

המים הנקיים והאוויר הצח יצרו את הסביבה המושלמת לייצור מכשירים מדויקים.

ואולם, האזור מעולם לא היה עשיר, והיסאו יאמאזאקי, מייסד החברה, ראה פוטנציאל במקום שבו תעשיית המשי הגולמי שגשגה בעבר. הוא חזה את היווצרותה של תעשייה חדשה שתשיב את החיוניות לאזור ולחייהם של המקומיים. יאמאזאקי חזר לסווה כדי להשתלט על העסק המשפחתי.

יחד עם ראש עיריית סווה ומנהיגים בולטים אחרים מעולם העסקים, יאמאזאקי פנה לשוג'י האטוֺרי, מנכ"ל Daini Seikosha (כיום Seiko Instruments), בעניין האפשרות לפתח מכשירים מדויקים יותר.

הקבוצה חשבה כי האקלים של סווה דומה לזה של שוויץ הודות ללחות נמוכה בקיץ, וכי מסיבה זו היא תהיה סביבה מושלמת עבור תעשייה מדויקת. אנשיה האמינו כי סווה יכולה להיות שוויץ של המזרח, והחלו בהרכבת שעונים. החברה העסיקה תשעה עובדים בלבד.

החזון של היסאו יאמאזאקי ממשיך לחיות גם בימינו.

התשוקה של יאמאזאקי להקמתה של תעשיית שעונים יפנית הובילה אותו לאיסוף חלקי שעונים בסוף שנות הארבעים של המאה הקודמת. אם לא הצליח לאתר חלקים מסוימים, הוא ייצר אותם. עד 21 בינואר 1946 כבר היו בידיו חלקים לארבעה שעונים, שהושלמו למחרת בתום לילה של הרכבה.

רק שניים מתוך ארבעת השעונים עבדו, אבל הם סללו את הדרך לאתוס של עריכת ניסויים שממשיך לחיות ב-Epson עד היום.

יאמאזאקי הפגין נחישות עזה כשהצהיר: "אני הולך להשקיע את הלב ואת הנשמה שלי במשימה. עלינו לעבוד יחד כדי להבטיח שהעסק יכה כאן שורש".

קריאתו המרגשת מעוררת השראה ב-Epson גם כיום. בשלב מאוחר יותר, שוג'י האטורי, שמאז כבר הפך ליו"ר, תיאר את יאמאזאקי כאיש של יושרה שידע מאמץ מהו. הגישה של יאמאזאקי עדיין משפיעה על כלל התרבות הארגונית של Epson.

פרק 2

ב-Seiko Epson, אנו מקדישים את עצמנו לתרומה לסביבה במהלך ייצור המוצרים שלנו.
זו ההבטחה שהבטחנו לסוּאה.

נולדנו מתוך ארץ מוקפת בתפארת הטבע, עם אגם המתפרש לפנינו. גם אלה מביננו שהכירו רק את המקום הזה, בקלות הבינו את היופי של המקום. מייסד החברה, היסאו ימאזאקי, התחייב לעולם לא לזהם את אגם סואה, אלא לשמר את יופיו. על אף הדרו, הטבע הוא עדין ופגיע, ולא משנה עד כמה מרשימה מיומנות היצירה שלנו, הערך שלנו נפגם אם אנו הורסים את הטבע.

נולדנו בהרמוניה עם הטבע והקהילה שלנו. אגם סואה נוצר כתוצאה מפעילות טקטונית לפני מיליוני שנים. באופן טבעי, לסואה יש עבר והווה. יאמאזאקי מסר את הבטחתו לאגם סואה בתמורה לאפשרות לייצר באזור. כתוצאה מכך, החזון שלו שרד לאורך דורות ומתוכו נובעים הערכים שלנו. ללא הטבע, העסק שלנו לא היה אפשרי.

כשאנחנו מביטים סביבנו, אנו רואים עצים מפוארים משתרגים גבוה אל השמיים. הכל סביבנו חי, אם רק תטו אוזן ותקשיבו. גם היום, אגם סואה ממשיך לשקף את גאונותו של הטבע. נדיבות ליבו של הטבע במקום הנכון ובזמן הנכון. האוּמנות שלנו הגיעה לכל פינה בעולם, ואנו ממשיכים ליצור תוך התמודדות עם הבעיות הגלובליות המורכבות ביותר.

ייצור בהרמוניה עם הטבע.

מרגע הקמתנו, הייעוד שלנו היה לתרום לסביבה שלנו, תוך ייצור בהרמוניה עם הטבע.

"לעולם אל תזהמו את אגם סואה". אלו מילותיו של המייסד שלנו, היסאו יאמאזאקי. כדי לפתח את העסק שלנו בחופים השוכנים בלב הטבע, פיתחנו מערכת יחסים הרמונית עם הקהילה המקומית ופעלנו לשמור על הסביבה – זו הייתה המשימה שלנו כבר מראשית הדרך.

אנו מנקים את פסולת המים שלנו כדי לשמר את אגם סואה, ובשנות ה-70 קבענו מיוזמתנו סטנדרטים סביבתיים פנימיים שהיו מחמירים יותר מהמגבלות המשפטיות והרגולטוריות למניעת זיהום.

כיצרנים, ייצור ואספקה של מוצרים חדשים משפיעים לעיתים קרובות לרעה על הסביבה. עם זאת, איזון בין שימור סביבתי לבין תפעול היוו תמיד את לב העסק שלנו ב-Seiko Epson. זוהי תרבות שהועברה במלואה מדור לדור ולא התערערה כהוא זה בזמן שהעסק הגלובלי שלנו התפתח והתרחב.

לטכנולוגיה ולמידע אין ערך ממשי ללא אנושיות ויצירתיות.

בשנות ה-80, כאשר עלתה המודעות לסיכונים לשכבת האוזון, Seiko Epson הפכה לחברה הראשונה בעולם שהתחייבה לייצר ללא כימיקלי CFC. טסונֶיה נקמורה, מנכ"ל לשעבר, אמר: "אנחנו לא יכולים להשתמש במשהו שאנו יודעים שהוא פוגע בסביבה. לטכנולוגיה ולמידע אין ערך כשלעצמם, אלא הם הופכים שימושיים ובעלי ערך באמצעות האנושיות והיצירתיות של האנשים שמשתמשים בהם". בשנת 1992, החברה הגיעה לביטול מלא של רכיבי CFC מסוימים בייצור ביפן, ובשנה שלאחר מכן השיגה יעד זה ברחבי העולם.

לדברי נקמורה, "בהיעדר אלטרנטיבה יעילה, הפעילות נטולת ה-CFC שלנו המשיכה ללא סיכויים ברורים להצלחה, ואתגרה את האפשרי. סוכנות ארה"ב להגנת הסביבה העניקה לנו את פרס ההגנה על האוזון הסטרטוספרי, אשר קיבלתי בוושינגטון בשם כל עובדינו. זו הייתה חוויה בלתי נשכחת".

שמונים שנה לאחר הקמתנו, האמונות והערכים שלנו נותרו איתנים כשהיו. בשנת 2016 השקנו את PaperLab A-8000, מערכת ייצור נייר משרדית שמשמידה מסמכי נייר חסויים וממחזרת את הנייר בתהליך יבש אשר חוסך במשאב יקר ערך, מים.

כללנו קיימות בניסוח החזון לטווח ארוך שלנו. בחזון הסביבתי שלנו לשנת 2050 קבענו יעד של ייצור ללא פחמן וללא משאבים תת-קרקעיים – מטרה נעלה שאנו מתכוונים להשיג.

אילו בעיות חברתיות ניתן לפתור באמצעות הטכנולוגיה שלנו?

כחברה קטנה שנולדה באזור עשיר בטבע וצמחה דרך שיתוף פעולה עם הקהילה המקומית, אנו ממשיכים לפעול לפתרון בעיות חברתיות כיום.
הרעיונות שהנחו את החברה שלנו מאז הקמתה עומדים איתן בפילוסופיית הניהול הנוכחית שלנו, אותה אנו מנסחים במשפט "כדור הארץ הוא חברנו".

פרק 3

הענקנו לעולם את מתנת הזמן המדויק.

היה זה ב-1959, כשהפרויקט החשוב ביותר שלנו החל. פרויקט 59A יגדיר מחדש את ההורולוגיה, משעונים מכניים לטכנולוגיות חדשות. המטרה: ליצור את הדור הבא של שעונים מדויקים במיוחד כדי לשנות תחרויות ספורט. התהליך הוביל לשעון הקוורץ הראשון בעולם וגם לליטוש נוסף של הטכנולוגיות היעילות, הקומפקטיות והמדויקות שלנו. בהלך הרוח הזה אנחנו מחזיקים גם היום.

הכל התחיל בחלום לשנות את העולם. התחרינו בתחרות השעונים הבינלאומית שהתקיימה בשווייץ, פסגת ייצור השעונים המכניים. הניסיון הראשון שלנו בחטיבת שעוני היד היה כישלון, אבל הוא הניע אותנו להתקדם. בהמשך, הודות למאמץ הבלתי נלאה של העובדים, השגנו שעונים מדויקים יותר וזכינו בכמה מהפרסים המובילים בעולם.

אבל מבחינתנו, העניין הוא לא הפרסים. העניין הוא לספק זמן מדויק לאנשים ברחבי העולם. לכן הפכנו את טכנולוגיית הקוורץ שלנו, פרי החיפוש שלנו אחר טכנולוגיות קומפקטיות, יעילות ומדויקות, לזמינה לעולם. כעת הטכנולוגיה המוגנת בפטנט פרושה על פני כדור הארץ ומעניקה לכולם זמן מדויק יותר. אנו מאמינים כי הזמן אינו בבעלותו של איש; הוא זכותו של כל אדם. שנים רבות חלפו מאז, אך החיפוש שלנו אחר טכנולוגיה קומפקטית, יעילה ומדויקת נמשך.

ייצור שעונים מקיף. האתגר להפוך לטובים ביותר דורש דיוק. המענה לאתגר הזה היה טכנולוגיות יעילות, קומפקטיות ומדויקות.

המחשבה מאחורי הטכנולוגיות של היעילו��, הקומפקטיות והדיוק.

הלך הרוח של החברה שלנו תמיד היה ליצור ולייצר מוצרים עם טכנולוגיה שחוסכת אנרגיה, זמן, מאמץ ומקום.

שעונים באמצע המאה ה-20 דרשו יותר אנרגיה והיו גדולים יותר ומדויקים פחות מהשעונים כיום. המטרה הייתה להפוך אותם לקטנים יותר, מדויקים יותר ויעילים יותר.

התוצאה היא שעוני Seiko נוחים שהופכים את החיים לצבעוניים יותר. עובדי Epson שואפים לשלוט בטכנולוגיות של יעילות, קומפקטיות ודיוק, ולהביא איכויות אלה למוצרים ולעולם.

אחרי 1945, דייווה קוֺגיוֺ והמפעל של דייני סייקושה בסואה – שהתמזגו ל-Suwa Seikosha ב-1959 – החלו בייצור מלא של שעוני יד. בשנת 1959, הודות לכמה מהנדסים מעולים, פיתחה החברה את שעון היד הראשון בעיצוב בלעדי ביפן – ה-Marvel. היפנים החשיבו אותו כהישג מדהים בשל דיוקו ואיכותו, וה-Marvel התמקם בחמשת המקומות הראשונים במשרד הסחר הבינלאומי של יפן ובמדרג בדיקות השוואת האיכות של התעשייה להערכת שעונים מקומיים.

עד 1958, החברה שלטה בתשעת המקומות הראשונים במדרג בדיקות השוואת האיכות להערכת שעונים בינלאומיים. ועדיין, בשאיפה תמידית להמשיך ולהתקדם, Seiko Epson ביקשה להפוך למובילה העולמית.

פרויקט 59A והולדת שעון יד הקוורץ הראשון בעולם.

אירוע זה סימן את תחילתן של טכנולוגיות יעילות, קומפקטיות ומדויקות. פרויקט 59A (הכינוי שניתן לו בחברה) יהפוך לשעון שישנה מהיסוד את ייצור השעונים.

השם מתייחס לשנת 1959, ו-"A" מסמן את חשיבות הפרויקט. הסיפור התחיל עם שלוש הצעות: שעון אלקטרוני עם מזלג כוונון, תחום שאותו כבר הובילה חברה אחרת, שעון עם גלגל איזון חשמלי, וטיימר קוורץ, שהיה בערך בגודל של לוקר באותו זמן.

לשתי ההצעות הראשונות היו נקודות תורפה מהותיות, ולכן המאמצים התרכזו בטיימר הקוורץ, אשר ישנה את התפתחות ההורולוגיה. שעוני הקוורץ הראשונים שפיתחנו היו עדיין בגודל של שעונים שולחניים, אבל החברה החלה להכניס שעונים לתחרות הכרונומטר בנושטל שבשוויץ, המגדירה את הקריטריונים עבור שעונים. תוך חתירה בלתי פוסקת להקטנת הגודל ולשיפור הדיוק, החברה החלה לקבל פרסים עבור הכרונומטר הימי וקטגוריות הלוח, כשהיא מציגה לעולם רמה חדשה של סטנדרטים. במקביל לליטוש הטכנולוגיה במהלך המרוץ לקבלת הסמכה של "כרונומטר מצפה כוכבים", החברה צמצמה עוד יותר את הגודל ואת צריכת האנרגיה באמצעות יישומים מעשיים כגון צוות התצפית האנטרקטי ורכבת הקליע שינקנסן. ב-1969, עשר שנים לאחר פרויקט 59A, הציגה Seiko את שעון יד הקוורץ הראשון בעולם, "Seiko Quartz Astron 35SQ".

אוטומציה והתרחבות של הייצור, המובילות לייצור המוני בקנה מידה עולמי.

אם נפנה רגע את תשומת הלב לייצור, Seiko Epson ייעלה את העיצוב ואת חלוקת העבודה, והפכה את ההרכבה לאוטומטית באמצע שנות ה-60, שכן דיוק גבוה דורש תיאום גבוה. המקור של פתרונות הייצור הנוכחיים שלנו – או הרובוטיקה – הוא טכנולוגיה אוטומטית. בשנת 1983 החלה החברה למכור רובוטי הרכבה מדויקים, ועד שנת 2009 התרחבה העבודה. מאוחר יותר הגיעו הרובוטים הקומפקטיים מסדרת 6-Axis, המציעים ביצועים אופטימליים להרכבה מדויקת של חלקים קטנים.

עם התפתחות האוטומציה בייצור שעונים, Seiko Epson הפכה למובילה עולמית בייצור שעוני יד.

הטכנולוגיה קיימת כדי לשרת את כולם, לא קומץ נבחרים

החברה לא רק המשיכה לפתח טכנולוגיית שעוני קוורץ; היא גם המשיכה להתקדם בשיפור הדיוק בשעונים מכניים, והתחרתה בכמה שמות גדולים בתחרות הכרונומטר של נושאטל. בשנת 1964 הציגה Seiko את השעון המכני הראשון שלה, שדורג במקום 144 המאכזב.

עם זאת, התוצאה המאכזבת עוררה את הרצון להשתפר, ובשנת 1968, בתחרות כרונומטר מצפה הכוכבים בז'נבה, שלטה Seiko במקומות הראשונים בקטגוריית שעון היד המכני. מאמץ זה היווה אימות לטכנולוגיה המדויקת שלנו. בין הזוכים הייתה קיוקו נקאיאמה, האישה הראשונה שהחזיקה בתואר Contemporary Master Craftsperson, והאישה הראשונה בהיסטוריה הארוכה של התחרות שנכנסה וזכתה בפרס הרגולטור.

תחרויות דיוק גבוה הן כמו מרוצי פורמולה 1 והן נבדלות ממוצרים מסחריים. הטכנולוגיה והכישורים המשמשים לפיתוח שעונים מתעוררים לחיים במותג Grand Seiko, במטרה להפוך מוצרים טובים יותר לזמינים ליותר אנשים.

לא שמרנו את הטכנולוגיה כדי לפתח שעונים קומפקטיים, יעילים ומדויקים למיעוט נבחר. במקום, הפכנו את הטכנולוגיה לזמינה כדי שכולם יוכלו ליהנות משעונים מדויקים באיכות עולמית. התוצאה הייתה שעוני קוורץ, טכנולוגיה שפותחה ביפן, התפשטה ברחבי העולם, ומציגה זמן מדויק על פרקי כף היד של אוכלוסיית העולם.

גם היום, Seiko Epson נותרת איתנה באמונתה שטכנולוגיה לבדה אינה פותרת בעיות; הלך הרוח של העובדים פותר אותן.

טכנולוגיות קומפקטיות, יעילות ומדויקות מפחיתות את ההשפעה על הסביבה, והחברה הרחיבה תפיסה זו כדי לספק ביטחון ותקווה לא רק לעובדים אלא גם לקהילות ברחבי העולם.

פרק 4

אם זה לא קיים, אנחנו ניצור את זה.
יפן הייתה בטירוף. סימנו את זמן הניצחון.

אירוע הספורט הבינלאומי היוקרתי של 1964 מילא את המדינה בהתרגשות. ספורטאים מרחבי העולם התאמנו והקדישו את חייהם עבור היום הזה. שעות, דקות ושניות קובעות ניצחונות והפסדים. אנחנו שומרי הזמן. ויידענו את העולם על כך עם הסיסמה: "צעד אחד רחוק יותר מכל מד זמן קודם".
העולם חגג את הדיוק והמהירות החדשים, שסימנו עידן חדש במדידת זמן למקצי ספורט. והצלחה זו תוביל לחדשנות בהדפסה שתשנה את העולם, כולל המדפסת הדיגיטלית, הקומפקטית והקלה הראשונה ושעון הקוורץ.

פיתחנו וייצרנו טכנולוגיות קומפקטיות, יעילות ומדויקות להפקת רכיבי שעון קוורץ, הראשונות מסוגן בעולם. ליצור משהו מאפס זה אף פעם לא קל.

מאפס לאחת. מאחת לשתיים. המרחק זהה, אבל ההבדל עצום. יש האומרים שסואה והקרקע המקיפה את האגם בקעו מתוך השבחת האדמה בתקופת אדו. גם האנושות יצרה את הארץ הזאת. אנחנו יוצרים את מה שעדיין לא נוצר. זו הרוח שמניעה את הייצור ב-Epson.

אם זה לא קיים, אנחנו יוצרים את זה.
אווירה זו של יצירתיות ואתגר היא הגורם שמתחיל א�� יצירתם של דברים רבים בעולם.

משעונים למדפסות: ההיסטוריה הפחות מוכרת של Seiko Epson.

נכון ל-2022, רבים מכירים את Seiko Epson – או רק את Epson – בשל המדפסות והמקרנים שלה.

שורשיה של Seiko Epson נטועים ביצירת שעונים, אך לא רבים יודעים מה הוביל להתרחבות העסקית של Epson. אירוע הספורט הבינלאומי בשנת 1964, שבו הפכה Seiko למודדת הזמן הרשמית, היווה את קו פרשת המים עבור החברה.

מדידה ותיעוד של תוצאות מרוצים במהירות ובמדויק

מדע היה הנושא של האירוע, ו-Seiko, עם הסיסמה, "צעד אחד לפני מדידת זמן קונבנציונלית", נבחרה כמודדת הזמן הרשמית. Epson, חברה בקבוצת Seiko שאז נקראה Suwa Seikosha, מילאה תפקיד במקצים. החברה פיתחה כרונומטר קריסטל המבוסס על טכנולוגיית שעוני קוורץ מפרויקט 59A. בנוסף, החברה פיתחה, ובמשך זמן מה גם שיווקה, טיימר הדפסה. שעון הקוורץ הזה, שצויד במנגנון עצר דיגיטלי, הציע מדידת זמן אלקטרונית, תצוגה דיגיטלית ואפשרות הדפסה.

חידושים אלה סללו את הדרך למהירות ולדיוק חסרי תקדים, ועסקי מדידת הזמן פרחו בחברה. המילים "לראשונה אף אחד לא מתלונן על הזמנים", אומרות הכול.

אחרי הצלחה זו הגיעה המדפסת הדיגיטלית הקומפקטית והקלה הראשונה בעולם, ‏EP-101 (‏1968)‏‎. בשנה שלאחר מכן הושק שעון הקוורץ הראשון בעולם, Seiko Quartz Astron 35SQ.

הפיתוח של EP-101

בשנים שלאחר אירוע הספורט של 1964, החברה עברה ליצרן מקיף שטיפל בשיווק, במכירות ובשירות. בשנות ה-60 המאוחרות, כאשר המחשבונים השולחניים האלקטרוניים הופיעו לראשונה, החברה התמקדה במדפסות קטנות בעלות יישומים פוטנציאליים למחשבונים. התוצאה הייתה השיווק המסחרי של ה-EP-101, בשנת 1968.

EP-101 סימנה את תחילתו של עידן חדש בהדפסה הדיגיטלית. המדפסת הייתה קלה וקטנה מספיק כדי להתאים לכף היד. יתרה מזאת, היא נזקקה ל-1/20 מצריכת האנרגיה של מדפסות קונבנציונליות. Epson פיתחה את המדפסת באותה הרוח של "אם המוצר לא קיים, עלינו ליצור אותו". הקונספט החדש בתחום ציוד המידע הפך להזדמנות לממש את הטכנולוגיות הקומפקטיות, היעילות והמדויקות של החברה שטופחו באמצעות ייצור שעונים. EP-101 עלתה על הציפיות, ומכרה סך מצטבר של 1.44 מיליון יחידות.

הפיתוח של EP-101, טיימר הדפסה ששימש לתזמון מהיר ומדויק של אירועי ספורט בינלאומיים, הוליד את עסקי הליבה של החברה: פתרונות הדפסה.

בשאיפה בלתי פוסקת להמשיך להתקדם. הסטנדרטים הגבוהים ביותר של אומנוּת.

האתגר לפתח שעון יד קוורץ נמשך. המטרה הייתה להקטין שעון קוורץ לגודל של שעון יד, ולחסוך מקום ואנרגיה. בדרך להשגת מטרה זו, החברה הייתה צריכה להתגבר על מכשולים רבים. באופן ספציפי, הוא הייתה צריכה לייצר מתנד קריסטל, מעגלים אלקטרוניים, ומנוע בגדלים שלא היו קיימים. בסופו של דבר Epson ייצרה אותם בעצמה, שכן רכישתם ממקורות חיצוניים הייתה מביאה לסדרה חדשה של בעיות.

בשנת 1969 הציגה החברה את שעון יד הקוורץ הראשון בעולם, Seiko Quartz Astron. כך נפתח עידן חדש של מדידת זמן שימשיך עם הישגים רבים נוספים וזכיות בפרסים, בתוכם הפרסים היוקרתיים IEEE Milestone ‏(2004), ו-Heritage of Future Technology (‏2018 ו-2019), שהיוו חותמת נוספת להכרה בתרומת החברה לפיתוח טכנולוגי עבור העולם. בין ההישגים היה שעון יד הקוורץ הדיגיטלי הראשון עם תצוגת LCD בעלת שש ספרות, שהושק בשנת 1978.

מטיימר ההדפסה וה-EP-101 ועד למסחור שעון יד הקוורץ, כל המוצרים מייצגים חדשנות. אם משהו לא קיים, אנחנו יוצרים אותו בעצמנו. רוח זו של יצירתיות ואתגר מעולם לא התערערה ועודנה איתנה היום.

פרק 5

רוח היצירתיות והאתגר ממשיכה להתקיים.
תמיד, ולנצח, אתכם.

המדפסת הדיגיטלית הראשונה, EP-101, הביאה ערך חדש לעולם.
השם שלנו, Epson, משקף את הרצון שלנו ליצור מדפסות שממשיכות לסלול את הדרך שפרצה ה-EP-101. ילדי ה-EP, או "EP SONs". מאז, שלחנו רבים מהילדים האלה אל העולם כולו, לא רק אל יפן.

נטענו את השורשים לתרבות של הדפסת פוטו ביתית ויצרנו תרבות של מצגות משרדיות על גבי מסך גדול. אבל מעבר לכל פסגה יש עוד אחת. שאיפות אינן צריכות להיקבע בידי אחרים. אנו צריכים להחליט עליהן בעצמנו.

ללא קשר לתקופה, עלינו להמשיך להתקדם. בבית, במשרד, במסחר ובתעשייה, בכל מקום, עלינו להיענות לאתגר לסגור לולאות משאבים בדרך לכלכלה מעגלית ולהוסיף ערך חדש למה שכבר שנעשה בו שימוש. אנו משתמשים במה שאנו צריכים, כאשר אנו צריכים, ורק בכמות שאנו צריכים.
צמחנו מסואה, נאגנו. כפי שקודמינו פרצו את הדרך לעולם חדש, גם אנחנו נסלול דרך חלוצית אל העתיד, במהלכה נשיג קיימות ונעשיר קהילות.

Epson חותרת לפתור בעיות חברתיות ברחבי העולם.

פתרונות בקנה מידה עולמי שיגיעו לכמה שיותר אנשים.

החזון של Epson הוא להשתמש בטכנולוגיות חדשות לפתרון בעיות העולם ולהגשמת חלומות.

בשנת 1975 הקמנו את המותג Epson בשאיפה לפתח מדפסות חדשות וציוד מידע נוסף ולהיכנס לשוק הגלובלי. שם המותג משקף את רצוננו להמשיך ליצור מוצרים ושירותים רבים, או את "הבנים" של ה-EP במגוון תחומים, בדיוק כמו שהמדפסת הדיגיטלית EP-101, שהייתה להיט ענק, סיפקה ערך חדש ללקוחותינו.

באותה שנה הקמנו את משרד המכירות הראשון שלנו בחו"ל, Epson America, Inc. כיום, ל-Epson יש רשת מכירות עולמית והיא מספקת מוצרים לאנשים בכל רחבי העולם.

חדשנות ההדפסה החלה עם ה-EP-101 שהובילה ל-Epson Stylus Color, מדפסת הזרקת הדיו הצבעונית הראשונה בעולם. עם רזולוציה של 720‎ dpi, מוצר זה יצר את תרבות הדפסת הצבע והתמונות הביתית. בשנת 1989 השקנו את מקרן ה-LCD ‏‏VPJ-700‏, ומאז יצרנו וטיפחנו תרבות של מצגות על מסך גדול עם שימוש במקרנים. כיום, תחום המומחיות של Epson משתרע מעבר להדפסה ולהקרנה. החידושים שלנו חוללו מהפכה בייצור. טכנולוגיית החישה שלנו משפרת חיים. המחקר שלנו מוליד פתרונות לבעיות סביבתיות. Epson מספקת ערך חדש לעולם.

חדשנות בהדפסה

Epson החלה לפתח את אחד מעסקי הליבה שלה, מדפסות הזרקת דיו, בשנת 1978, תוך שימוש בטכנולוגיית piezo עבור ראשי מדפסות – הטכנולוגיה המרכזית במדפסות הזרקת הדיו של Epson. השיטה אינה משתמשת בחום כדי להזריק דיו, כך שראשי ההדפסה עמידים יותר ושומרים על ביצועים מעולים למשך זמן רב יותר. ההתקדמות בטכנולוגיית piezo הובילה לטכנולוגיית ראש ההדפסה PrecisionCore, המספקת איכות תמונה מדהימה במהירויות גבוהות באופן משמעותי תוך צריכת אנרגיה מועטה. טכנולוגיית ליבה זו מאפשרת מגוון רחב של יישומים בסביבות ביתיות, משרדיות וכן תעשייתיות ומסחריות.

הטכנולוגיה שלנו

שיטת Piezo בתחילתה של החדשנות בהדפסה
האבולוציה המתמשכת בטכנולוגיה ובתרומה חברתית

שיטת Piezo משיקה מהפכת חדשנות בהדפסה.
האבולוציה המתמשכת בטכנולוגיה ובתרומה חברתית

טכנולוגיית Micro Piezo, טכנולוגיית הזרקת דיו הקניינית של Epson

ראשי ההדפסה של Epson,‏ Micro Piezo, נמצאים בלב כל מדפסות הזרקת הדיו של Epson. טכנולוגיה ייחודית זו הייתה הכוח המניע מאחורי צמיחת עסקי פתרונות ההדפסה של Epson.

הדפסה בשיטת הזרקת דיו מתבצעת באמצעות הזרקת טיפות דיו דקות במיוחד ישירות על חומר כמו נייר. במקור, טכנולוגיית הזרקת הדיו הנפוצה ביותר הייתה הזרקת דיו תרמית, המשתמשת בחום להזרקת טיפות הדיו. Epson, לעומת זאת, בחרה להתמקד בטכנולוגיה פיאזואלקטרית ומאז המשיכה לפתח ולשכלל את הטכנולוגיה.

ראשי הדפסה פיאזואלקטריים מזריקים דיו באופן מכני ולא באמצעות חימום. רכיבים פיאזואלקטריים המשנים צורה עם הפעלת החשמל מספקים את האנרגיה המכנית. מאחר שמערכות פיאזואלקטריות לא מחממות את הדיו, הן תואמות למגוון רחב בהרבה של סוגי דיו ועמידות הרבה יותר ממערכות תרמיות. ראשי הדפסה פיאזואלקטריים שולטים במדויק בהזרקת טיפות הדיו כדי לספק הן איכות תמונה יוצאת מן הכלל והן מהירויות גבוהות.

מדפסת הזרקת הדיו הראשונה של ‏Epson‏, IP-130K (מוכרת כ-SQ-2000 מחוץ ליפן), הושקה בשנת 1984. זו הייתה מערכת פיאזואלקטרית והיא זכתה לקבלת פנים חמה לשימוש עסקי. מאמציה של Epson לשכלל את ראשי ההדפסה הפיאזואלקטריים הגיעו לשיאם בפיתוח טכנולוגיית Micro Piezo הקניינית.

הדרך לפיתוחם הייתה תלולה וקשה במיוחד, אך צוות המו"פ של Epson התגבר על האתגרים והמכשולים הרבים שבמהלכה.

הנתיב הברור הראשון להופעת טכנולוגיית Micro Piezo

בסביבות 1980, עסקי ההדפסה של Epson גדלו במהירות. את הצמיחה הניעה ה-TP-80, מדפסת הסיכות הראשונה של החברה (1979), וה-MX-80, מדפסת למחשבים אישיים (1980).

עם זאת, התמונה בשוק השתנתה בפתאומיות כאשר בשנת 1984 מתחרה הוציא לשוק מדפסת לייזר. מדפסות סיכות לא יכלו להתחרות באיכות ובמהירות של מדפסות הלייזר הללו. Epson הכירה מייד באיום על עסקיה והגיבה בתחושת דחיפות.

תוך מספר שנים, Epson תיתקל ברמז מקרי שיאפשר לה להתגבר על האיום. הרמז כלל טכנולוגיה פיאזואלקטרית. בשנת 1989, חברה אירופית הציעה להשתמש ברכיבים פיאזואלקטריים כמפעילים להנעת ראשי ההדפסה במדפסות סיכות. בנקודה זו, חבר בצוות הפיתוח של Epson שנכח בפגישה העלה את הרעיון של שימוש ברכיבים פיאזואלקטריים במדפסות פיאזואלקטריות במקום במדפסות סיכות. זה היה הצעד המשמעותי הראשון לקראת פיתוח טכנולוגיית Micro Piezo של Epson.

עד לנקודה זו, Epson נאבקה בצריכת החשמל הגבוהה ובשינויים הקטנים בצורת הרכיבים הפיאזואלקטריים. אך כעת הבינה Epson שניתן להתגבר על בעיות אלה באמצעות שימוש ברכיבים פיאזואלקטריים רב-שכבתיים, שעוברים שינויים גדולים יותר בצורתם במתחים נמוכים יותר. בזכות תגלית זו, Epson הצליחה לבסס טכנולוגיה שיכולה להתחרות במדפסות לייזר ובמדפסות הזרקת דיו תרמיות.

ראשי הדפסה Micro Piezo המשתכללים ותרומתם לחברה

היה צורך להתגבר על אתגרים טכניים גדולים כדי לפתח את טכנולוגיית Micro Piezo. ראשית, רכיבים פיאזואלקטריים עשויים מקרמיקה. הדרך הקונבנציונלית לייצר את הרכיבים הייתה לאפות את הקרמיקה כמו לבנה, לחתוך אותה דק, ולאחר מכן ללטש אותה לעובי הרצוי. עם זאת, קרמיקה הופכת שברירית מאוד לאחר אפייה והרכיבים הפיאזואלקטריים היו נסדקים או נשברים כשלוטשו מתחת לעובי מסוים.

כדי להתגבר על בעיה טכנית זו, צוות הפיתוח הציע לייצר רכיבים פיאזואלקטריים באמצעות צירוף של הרבה שכבות דקות בעובי של כ-20 מיקרומטר, כמו קַבָּל קרמיקה, וחיתוכן לצורות שיתאימו ליצירת מפעיל. כך הושגה צורה דקה של piezo באמצעות יצירת מבנה רב-שכבתי לפני האפייה וסידור הרכיבים הפיאזואלקטריים בערימה של רצועות דקות. שיטה זו שינתה את מאזן הכוחות בטכנולוגיה הפיאזואלקטרית.

כך Epson, באמצעות תהליך ממושך של ניסוי וטעייה, פיתחה בהצלחה את ראשי ההדפסה בטכנולוגיית Micro Piezo אשר סללו את הדרך לרכיבים פיאזואלקטריים דקים יותר וראשי הדפסה קטנים יותר.

פיתוח ראש ההדפסה בטכנולוגיית Micro Piezo החל בשנת 1990, והייצור ההמוני הושג עד סוף שנת 1992. בשנת 1993, מדפסת הזרקת הדיו Epson Stylus 800 בשחור-לבן הפכה למוצר הראשון המצויד בראש הדפסה Micro Piezo. טכנולוגיית Micro Piezo המשיכה להתפתח. ראשי הדור הבא כונו שבבי ML (קרמיקה רבת שכבות [multi-layer] עם מקטעי piezo משולבים במיוחד). הרכיבים הפיאזואלקטריים שלהם היו עמידים יותר לנזקים, מה שהקל על ייצור הראשים בכמויות גדולות. אחריהם הגיעו ראשי ההדפסה ‏TFP‏‏ (piezo בציפוי דק [thin film piezo]), אשר היו בעלי הרכיבים הפיאזואלקטריים הדקים ביותר האפשריים, ולבסוף ראשי ההדפסה Precision Core, אשר היו המפתח למהירות ולאיכות תמונה גבוהות יותר. ראשי הדפסה של Micro Piezo לא רק מספקים ביצועים מעולים, דיוק, מהירות ואיכות תמונה, אלא גם צורכים אנרגיה מועטה בהפעלתם, וכך טובים יותר לסביבה. תכונות אלה אפשרו לראשי ההדפסה Micro Piezo להתרחב במהירות לסביבות ההדפסה המסחריות, התעשייתיות והמשרדיות.

ראשי ההדפסה Micro Piezo של Epson מסוגלים להתפתח עוד יותר ולעמוד במגוון רחב אף יותר של צרכים. ראשי הדפסה דחוסים וקומפקטיים יותר יאפשרו איכות תמונה גבוהה יותר בעלות נמוכה יותר. אלה, עם יותר חרירי הדפסה, יוכלו להדפיס במהירויות גבוהות עוד יותר. התקדמות כזו תאפשר ל-Epson לספק מדפסות הזרקת דיו מסחריות ותעשייתיות אמינות אף יותר.

Epson תמשיך לחדש ולפתח ללא הרף טכנולוגיית Micro Piezo אל עבר העתיד.

חידושים בתחום ההקרנה

באמצעות פיתוח טכנולוגיית Microdisplay הענקנו לעולם חדשנות חיונית ליצירת תמונות צבע אמיתיות ומלאות חיים. עם זאת, זרוע זו של העסק שלנו נתקלה בצרות, ובשלב מסוים עמדה בסכנת כישלון. מחקר שוק עזר לנו לנווט במים הסוערים. ביקרנו אצל לקוחות ברחבי העולם בחיפוש אחר בעיות בתחומים שלהם, ומצאנו דרכים חדשות לפתור אותן באמצעות חדשנות.

פיתחנו מקרנים המציגים תמונות גדולות הן באיכות גבוהה והן ב-HD שנוח לצפות בהן מכל זווית. כיום, המקרנים שלנו משמשים במשרדים, בתים, מוסדות חינוך ואפילו באמנות דיגיטלית באמצעות מיפוי הקרנה, ומספקים התרגשות והפתעה לאנשים רבים.

הטכנולוגיה שלנו

פריצת דרך לאחר מחקר שוק בלתי פוסק ומאמצים מתמשכים:
מבט לאחור על ההיסטוריה של חדשנות חזותית

פריצת דרך לאחר מחקר שוק בלתי פוסק ומאמצים מתמשכים:
מבט לאחור על ההיסטוריה של חדשנות חזותית

מחברים את העולם עם טכנולוגיית Microdisplay

טכנולוגיית Microdisplay נמצאת בלב מקרני ה-LCD של Seiko Epson ומוצרי תקשורת חזותית נוספים. היא משלבת את טכנולוגיית הלוח הקניינית HTPS (קריסטל TPT נוזלי מפולי-סיליקון בטמפרטורה גבוהה [high-temperature polysilicon‏]) של Epson עם טכנולוגיות אופטיות ועיצוביות שונות.

לפני מקרני ה-LCD, המקרנים היו גדולים וכבדים, לא ניידים, ודרשו החשכה של החדר בשל הבהירות הנמוכה שלהם. עם זאת, מקרני 3LCD של Epson, המקרנים הראשונים בעולם המשתמשים בשלושה לוחות HTPS, מתאפיינים בבהירות שלהם ובנוחות הצפייה לעיניים. מלבד התרומה לתרבות של מצגות על מסך גדול, הטכנולוגיה שימשה גם מוסדות חינוך ומסכי קולנוע ביתיים. כך החזקנו בנתח העיקרי בשוק המקרנים בעוצמה של 500 לומן ומעלה במהלך 20 השנים שבין 2001 ל-2021.

המקור של טכנולוגיית Microdisplay של Epson הוא ב-Seiko Quartz LC V.F.A. 06LC, השעון הדיגיטלי הראשון בעולם עם צג LCD בן שש ספרות, שהושק ב-1973. המוצר זכה להערכה רבה הודות לתצוגה שלו המציעה צריכת אנרגיה נמוכה לצד נראות גבוהה. Epson המשיכה בהשקת הקריסטל הנוזלי עבור תחומים נוספים מלבד שעוני יד. הפיתוח התגלגל בסופו של דבר לעסקי המקרנים הנוכחיים.

עם זאת, לא הכל הלך חלק בתחילת עסקי המקרנים.

פיתוח ה-VPJ-700, מקרן LCD קומפקטי בצבע מלא

בשנת 1988, Seiko Epson הפכה להיות הראשונה בעולם שאימצה טכנולוגיית LCD בפיתוח מקרנים, ובשנת 1989 השיקה את VPJ-700, מקרן וידאו LCD קומפקטי בצבע מלא.

עם זאת, לא היה קל למכור את המקרן הראשון בעולם. צוות ההנדסה הורחב ליותר מ-20 חברים כדי להשיק את ה- VPJ-2000 המשופר, אך המכירות לא גדלו והמצב המשיך להחמיר. באותו זמן, מצלמות וידאו ומוצרים אחרים הפכו פופולריים יותר ויותר, אבל הצורך במקרני LCD כמכשיר להקרנת תמונות בחיי היומיום ובעסקים היה מוגבל.

כשהמשך העסק נתון בסכנה, החליטה ההנהלה לצמצם ולבנות אותו מחדש. הפעולה הראשונה שלהם הייתה לחקור את השוק על ידי ביקור לקוחות ברחבי העולם.

המאמץ האחרון: לגלות הזדמנויות

חמישה מהנדסים ושני נציגי מכירות נבחרו להקים מחדש את עסק מקרני ה-LCD. בהתחשב בכך שהצוות המקורי כלל 20 אנשים, הצוות קוצץ באופן משמעותי.

חברי הצוות החלו לבקר במגוון חברות של לקוחות ברחבי העולם. במהלך מאמציהם הממושכים, הם גילו בהצלחה צורך ספציפי בשוק.

היה זה בארה"ב, שם מחשבים אישיים היו בשימוש נרחב ומצגות עסקיות היו דבר שבשגרה, והיה צורך להציג מצגות על מסך גדול שמחובר למחשב.

לאחר שהבחינו בפוטנציאל הגבוה של התפשטות המחשבים האישיים במטרה להרחיב את שוק המקרנים, חברי הצוות זיהו כי המאפיינים המהותיים הנדרשים אינם רק בהירות ורזולוציה גבוהה כדי לאפשר הקרנה בחדרים מוארים, אלא גם גודל קטן ומשקל קל לניידות, ולבסוף, חיבור ישיר למחשב. במטרה להכפיל את הבהירות תוך צמצום הגודל והעלות, הם המשיכו לבחון את עיצוב המוצר ואת מבנה הצוות.

צוות הפיתוח פעל להגברת התחרותיות של המוצר ולהפחתת העלות, ובמקביל צוות הייצור וצוות המכירות המשיכו להרחיב את פעילותם. הם ביקרו שוב ושוב אצל מפיצים ונשאו את האבטיפוס ברחבי העולם. ברגע שהמפיצים יכלו להבחין בבירור בהבדל בבהירות וברזולוציה, הם ידעו שהם יוכלו למכור את המוצרים של Epson.

ביסוס שוק: במרדף נוסף אחר חדשנות ויזואלית

לאחר השגת גודל קטן ורזולוציה גבוהה, ה-ELP-3000, מקרן הנתונים הראשון בעולם, שוחרר לשוק בשנת 1994. באותה תקופה, Windows 95 היה בשימוש נרחב ואפשר לאנשים הזדמנויות נוספות להעברת מצגות עסקיות. הדבר הפך לאחד המנועים המרכזיים שהזניקו את המכירות של ELP-3000, אשר פותח במיוחד להקרנת נתונים ממחשב אישי.

בשנת 1995, Epson הגיעה למקום הראשון בשוק המקרנים הביתיים. העבודה הרציפה והחוזים שהצוות כיתת את רגליו כדי להבטיח – נשאו פרי. החברה המשיכה להציג מוצרים חדשים ולבסס תרבות של שימוש במקרנים למצגות במשרד.

בינתיים, בשנת 2002, Epson נכנסה לשוק המקרנים הביתיים בקנה מידה מלא עם ה-ELP-TW100, והוסיפה צבע לחייהם של אנשים. כשהיא מתקדמת גם בתחום החינוך, החברה עוזרת לבנות סביבה שבה כל תלמיד יוכל לקבל חינוך שווה.

באשר לטכנולוגיה, טכנולוגיית Microdisplay יושמה במוצרים כגון משקפיים חכמים, בעוד שטכנולוגיית מקור אור לייזר יושמה במקרנים. בנוסף לתצוגת תמונה בהירה ומלאת חיים, בלטו גם חיי המוצר הארוכים וקלות ההתקנה שלו. באמצעות הישגים אלה, התרחב השימוש במיפוי הקרנה לצורך אוֺמנות דיגיטלית ושילוט דיגיטלי במתקנים מסחריים, ובאמצעות התמונות שלהם, המקרנים הפכו כעת למקור של התרגשות והפתעה עבור אנשים רבים.

החידושים של Epson בתקשורת חזותית ממשיכים לתמוך בלמידה, בעבודה ובחיים דרך חיבור מוצרים המונעים על-ידי טכנולוגיית ליבה עם אנשים, מוצרים, מידע ושירותים, ובסופו של דבר משפרים את איכות החיים ומרחיבים את גבולות התעשייה.

חדשנות להפחתת ההשפעה על הסביבה

כחברת הדפסה מובילה, חיפשנו פתרונות לבזבוז הנייר לאחר ההדפסה.

פרי החיפוש שלנו היה "PaperLab".‏ PaperLab היא המערכת המשרדית הראשונה בעולם1 לייצור נייר בתהליך יבש אשר מסוגלת להפיק נייר חדש מנייר משומש, כמעט ללא מים (הערה 2). הצגנו את המערכת ב-Eco-Products 2015, התערוכה הבינלאומית לסביבה ואנרגיה, ועוררנו התלהבות רבה בקהל.

ה-PaperLab מצוידת בטכנולוגיית סיבים יבשים, Dry Fiber Technology, שהופכת נייר לסיבים באמצעות לחץ ללא שימוש במים. היא מסייעת ליצור מעגל קטן של מחזור נייר, המאפשר מחזור ושימוש בנייר במקומות כמו המשרד, למשל. אנו רואים את המעגל הזה לא רק כמחזור (recycling). אלא כשימוש מחודש (upcycling), דרך להוסיף ערך חדש. נכון לעכשיו, אנו במרוץ אחר היישום וההתאמה של Dry Fiber Technology לחומרים נוספים מלבד נייר, יחד עם מגוון רחב של שותפים ליצירה.

נמשיך במאמצינו לספק ערך חדש לעולם בדרך להשגת קיימות ולהעשרת קהילות.

הטכנולוגיה שלנו

חידושים שצופים את העתיד:
Dry Fiber Technology+R140

הערה1: בקרב כל המערכות המשרדיות לייצור נייר בתהליך יבש. מקור: המחקר של Epson נערך בנובמבר 2016
הערה2: נדרשת כמות מזערית של מים כדי לשמור על לחות בתוך המערכת.

חידושים שצופים את העתיד:
Dry Fiber Technology

התמקדות בסוגיות של נייר מודפס:
שתי נקודות מבט המובילות לפריצת דרך בפיתוח

היה זה בשנת 2010 כאשר הנשיא והמנהל דאז, מינוֺרוּ אוּסוּאי, הציג שאלה לצוות הפיתוח הטכני. הוא אמר להם שחייב להיות משהו שחברת הדפסה מובילה כמונו יכולה לעשות בקשר לזה.

הדבר גרם לקזוּהירו איצ'יקאווה, שהיה אז ראש צוות הפיתוח הטכנולוגי, להתחיל לבקר במשרדי ממשלה, במשרדי תאגידים ובמוסדות פיננסיים כדי לבחון את אופני השימוש בנייר מודפס ואת דרכי סילוקו לאחר השימוש.

הוא מצא כי רוב החומר המודפס נשא מידע סודי וכי סילוקו הועבר למיקור חוץ לקבלן חיצוני, מה שייצר עלויות. הלקוחות לא היו מרוצים מהמצב.

במקביל, הוא ביקר בבתי חרושת לנייר ובמרכזי בדיקות תעשייתיים כדי לערוך מחקר מזוויות שונות, מייצור נייר עד למחזור. הוא למד כי כמויות גדולות של מים נחוצות כדי למחזר נייר תוך הימנעות מסיכון של זיהום מים, וכי הטיפול בפסולת המים הוא יקר. כשהוא מסתכל מחוץ ליפן, הוא למד שלא בכל מקום יש משאבי מים בשפע, מה שמוסיף אתגרים נוספים למחזור נייר.

גילינו הזדמנות לפיתוח שהתמקדה בסגירת לולאת המשאבים ובהגנה על מידע חסוי.

אתגר חדש:
מחזור נייר בתהליך נטול מים

כשהאתגר מוגדר, צוות הפיתוח הטכנולוגי התמקד בדרכים לבניית שיטת מחזור שאינה צורכת מים ומניבה נייר באיכות גבוהה.

עם זאת, הייתה זו מטרה מאתגרת מאוד להשגה. כשהם גרסו את הנייר דק מדי, סיבי הנייר נקצצו ולא ניתן היה לייצר נייר באיכות גבוהה. הניסוי והטעייה נמשכו. מעל 100 ניסויים שונים, כגון שיוף נייר עם כלי כתישה וטחינה במערבלים, עדיין לא הניבו פתרון.

פריצת הדרך הגיעה כאשר איצ'יקאווה קרע באצבעותיו חתיכה של וואשי, נייר יפני מסורתי, והבחין שהסיבים שלאורך הקצוות הקרועים היו רופפים וניתן היה לשלוף אותם. הוא חשב שאולי עדיף להפריד את הסיבים באמצעות פרימה וניתוק במקום באמצעות תהליך חיתוך, שיוף או ריסוק.

רעיון זה הוביל לפיתוח טכנולוגיית הסיבים היבשים של Epson, הכוללת שילוב של תהליכים שבמהלכם נייר משומש מופרד לסיבים (ובכך הורס בצורה מאובטחת את כל המידע המודפס בדף) ונייר חדש מיוצר מאותם סיבים. כדי לבדוק אם טכנולוגיה זו תתקבל בשוק, Epson הדגימה את PaperLab, המערכת המשרדית הראשונה2 בעולם לייצור נייר בתהליך יבש שיכולה להפיק נייר חדש מנייר משומש ללא צורך במים1, בתערוכת Eco-Products 2015, התערוכה הבינלאומית לסביבה ואנרגיה. PaperLab התקבלה בהתלהבות גדולה בציבור.

יצירת אפשרויות למחזור עם Dry Fiber Technology

Dry Fiber Technology לא רק מפרידה את הסיבים, מחברת אותם ויוצרת מהם נייר בהתאם לצורך עבור יישום נתון, היא גם מאפשרת עיבוד וטיפול שהיו בלתי אפשריים בעבר, הפחתת פסולת וניצול תכונות חומר חדשות.

PaperLab הביאה ליותר מיצירה מנייר ממוחזר; היא יצרה גם ערך חדש. Dry Fiber Technology מספקת פתרון של שימוש מחדש מעבר לשלב המחזור ומוסיפה לו אלמנט של התחדשות תמידית. זהו בדיוק סוג התרומה לחברה ש-Epson חיפשה תמיד.

עד כה, מחזור נתפס לעיתים קרובות כמשהו שמחזיר משהו עם ערך נמוך יותר, מכיוון שלא הרבה טכנולוגיות מחזור הצליחו לייצר ערך חדש למוצר הממוחזר. עם זאת, Epson מקווה להרחיב את תרבות המחזור כשימוש מחדש כדרך ליצירת ערך חדש.

באמצעות שימוש ב-Dry Fiber Technology כדי לתת ערך למה שהיה אמור להיות מושלך כפסולת, אנו נצמצם את השפעת הייצור על הסביבה.

מה אנחנו יכולים לעשות למען העתיד?
השגת קיימות והעשרת קהילות

Epson עובדת כעת עם שותפים בעלי דעות דומות כדי לפתח יישומים של מחזור מחדש ב-Dry Fiber Technology עבור מגוון חומרים בנוסף לנייר. אנו עובדים גם על דרכים להשתמש ב-Dry Fiber Technology לייצור חומרים חדשים שיחליפו חומרים מבוססי נפט כגון פלסטיק. Epson תמשיך לפתח טכנולוגיות, מוצרים ופתרונות ברי-קיימא שמעשירים קהילות.

הערה1: נדרשת כמות מזערית של מים כדי לשמור על לחות בתוך המערכת.
הערה2: בקרב כל המערכות המשרדיות לייצור נייר בתהליך יבש. מקור: המחקר של Epson נערך בנובמבר 2016